Waarom een alarmknop of alarmhorloge

Gepubliceerd op 5 september 2023 om 15:58

Wat is een Alarmknop of alarmhorloge?

Een alarmknop of alarmhorloge is een Personenalarmering die senioren kunnen gebruiken om snel hulp te krijgen in een noodsituaties. De Personenalarmering heeft een noodknop die men kan indrukken als er hulp nodig is. Bijvoorbeeld als men is gevallen of als ze zich niet goed voelt

Hoe werkt een Alarmknop of alarmhorloge voor ouderen?

Een alarmknop of alarmhorloge werkt doormiddel van een noodknop die ingedrukt kan worden, op het een moment dat de drager dit nodig vind. Dit kan zijn als men zich onwel voelt, maar ook als iemand zich onveilig of bedreigd voelt. Er zijn alarmknoppen en alarmhorloges die uitgevoerd zijn met valdetectie. Dit maakt dat bij een val, die gedetecteerd wordt door de Personenalarmering, ook het alarm wordt geactiveerd.

De alarmmelding komt uiteindelijk terecht bij de door ons geprogrammeerde contactpersonen, of gaat meteen naar een alarm meldkamer. In dat geval wordt degene die de SOS knop heeft ingedrukt, verbonden met centralisten die de situatie zullen inschatten. In het slechtste geval hulpdiensten inschakelen, om u van hulp te voorzien.

Waarom is een alarmknop of alarmhorloge belangrijk voor ouderen?

Een alarmknop of alarmhorloge kan rust en veiligheid bieden voor ouderen hun familie en naasten. Als een ouderen persoon een Personenalarmering draagt is er altijd de mogelijkheid om alarm te slaan. Dit betekend dat men veiliger en met meer rust zelfstandig thuis kan blijven wonen. Het is ook voor de familie, vrienden en naasten fijn om te weten dat er een Personenalarmering beschikbaar is, waarmee direct om hulp gevragen kan worden.

Hoe geeft een alarmknop of alarmhorloge vrijheid aan ouderen?

Een alarmknop of alarmhorloge zorgt er niet alleen voor dat ouderen makkelijker en langer zelfstandig kunnen wonen. Een Personenalarmering zorgt er ook voor dat de drager met meer vertrouwen naar buiten, lopend fietsend enz. Dit komt omdat de alle Personenalarmeringen zijn voorzien van GPS-tracking en oplaadbare batterij. Dus buitenshuis is het ook mogelijk om in een noodsituatie te kunnen alarmeren, en is het voor de contactpersonen en mogelijke hulpverleners zichtbaar waar diegene zich op dat moment bevindt.

In samenvatting biedt een alarmknop of alarmhorloge een rustig en veiliger gevoel voor ouderen en familie en naasten en geeft het de drager de vrijheid en mogelijkheid om langer zelfstandig te blijven wonen. Het is door de eenvoudige bediening van de Personenalarmering dat men op een effectieve manier snel om hulp kan vragen als dat nodig. De  zelfstandigheid en het zelfvertrouwen zal toenemen bij het dragen van een alarmknop of alarmhorloge.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.