Personenalarmering

Vraag en Antwoord

 

ALGEMEEN 

Voicemail uitzetten

Voor het goed functioneren van de GPS horloges en alarmknoppen dient de voicemail uit te staan op de mobiele telefoons,  waarvan het 06 nummer is geprogrammeerd onder de SOS knop.

De voicemail dient helemaal uitgeschakeld te worden. Dit kunt u bij vele providers doen door het woord 'UIT' te versturen met een SMS vanuit uw telefoon naar 1233.  Dit is noodzakelijk om de doorschakeling, na geen opname van een telefoon, te garanderen.

Bij de nieuwe Amigo, Valia,  Assist, Fellow en Salo is het mogelijk om de voicemail op een (mobiele) telefoon te omzeilen. Dit kan men doen door de rinkeltijd van de personenalarmering in te stellen.

 

Hoe kan degene die onder de SOS knop is geprogrammeerd zien dat hij/zij wordt gebeld door het alarmhorloge of de alarmknop?

Dit kunt u herkenbaar maken door het telefoonnummer van het alarmhorloge of de alarmknop op te slaan in het telefoonboek van uw telefoon met de naam van het GPS horloge of drukknop, of een eigen gekozen aanduiding bijvoorbeeld Alarm moeder of Alarm dochter.

 

Waarom is het display van een alarmhorloge standaard zwart en moet je het alarmhorloge activeren om het display te laten oplichten?

De belangrijkste functies van een alarmhorloge zijn het bellen van de mensen die onder de SOS noodknop zijn geprogrammeerd en het bepalen van de locatie van degene die het alarmhorloge om heeft.

Om dit zo lang mogelijk te kunnen doen met 1 oplading wordt het horloge na enige tijd gedeactiveerd zodat de batterijspanning zo min mogelijk wordt belast.

 

Waarom is het display van een alarmhorloge niet feller/helderder?

De belangrijkste functies van een alarmhorloge zijn het bellen van de mensen die onder de SOS noodknop zijn geprogrammeerd en het bepalen van de locatie van degene die het het alarmhorloge om heeft.

Om dit zo lang mogelijk te kunnen doen met 1 oplading wordt de helderheid van het display aangepast en wordt het na enige tijd gedeactiveerd. Hierdoor wordt de batterijspanning zo min mogelijk belast en zullen de belangrijkste functies lang (in)actief zijn.

 

Hoe moet ik het Simkaartje aanmelden/activeren bij de provider?

Avium Personenalarmering neemt altijd contact met u op om samen het standaard (prepaid) kaartje te registreren en te activeren.

 

Ik heb al een Lebara account. Hoe meld ik het simkaartje aan?

Avium Personenalarmering neemt altijd telefonisch contact met u op om de programmering door te spreken. Tijdens dit gesprek zal ook het simkaartje worden geregistreerd en aangemeld in uw (nieuw) account. Bij Lebara is maar 1 simkaartje in het account te plaatsen. 

 

Naar het buitenland (in Europa) met uw alarmhorloge

Klik hier voor meer informatie

 

Worden er verzendkosten berekend bij het opsturen van een alarmhorloge/knop?

De verpakkingsafmetingen van het alarmhorloge/knop bepaald het bedrag van de verzendkosten.

De verzendkosten worden per personenalarmering in de webshop aangegeven.

 

Zijn alle alarmhorloges/alarmdrukknoppen voorzien van een (prepaid)simkaartje?

In alle alarmhorloges/knoppen zit standaard een (prepaid) simkaartje.

U kunt ook de keuze maken voor een goedkoop abonnement bij een telefoonprovider. Avium zal dan uw gekozen simkaartje installeren in de Personenalarmering.

 

Zijn alle horloges/drukknoppen op te laden door een USB lader?

Alle onze horloges/drukknoppen van zijn voorzien van een oplaadsnoertje met een USB aansluiting. Voor het opladen kunt u gebruik maken van een laptop/computer of een losse USB lader. Aangeraden wordt om een USB lader te gebruiken van  5V----1A. (gebruik geen Iphone of Ipad lader, dit kan namelijk schade aanbrengen van het gekozen product)

 

Hoe lang is de gebruikerstijd van een alarmhorloge/knop alvorens hem te moeten laden? 

Dit is erg verschillend, het heeft alles te maken met de instellingen van het alarmhorloge/drukknop, bijvoorbeeld de helderheid van het display of het aantal functies dat actief is. Aan te bevelen is om het horloge/drukknop elke dag te laden.

 

Zijn de alarmhorloges/knoppen waterdicht?

De alarmhorloges/knoppen zijn spatwaterdicht wat inhoudt dat ze tegen motregen kunnen maar niet kunnen worden ondergedompeld in water of andere vloeistoffen. De Libero, Vespa en Assist zijn waterdicht (IP67), hier kunt u kort mee douchen.

 

Hoe lang is de garantie op een alarmhorloge/knop?

Op alle alarmhorloges/knoppen zit een half jaar tot 1 jaar garantie (product afhankelijk) bij normaal gebruik. Bij onjuist gebruik of het laten vallen van het alarmhorloge/knop vervalt de garantie.