Alarmknop of alarmhorloge met valdetectie?

Gepubliceerd op 9 oktober 2023 om 15:43

Het risico om te vallen, kan groter worden naarmate men ouder wordt. Een val kan leiden tot vervelende verwondingen en gezondheidsproblemen.

Een Personenalarmering in de vorm van een alarmknop of alarmhorloge met valdetectie kan eeen uitkomst zijn voor zowel de senioren

als hun verzorgers. In deze blog zal Avium Personenalarmering u uitleggen hoe een valdetectie op een Personenalarmering werkt, en hoe het kan helpen om langer zelfstandig te blijven wonen.

Alarmknop of alarmhorloge met valdetectie kopen?

Een ouderen alarm met valdetectie is een knop of horloge die een val kan detecteren, om vervolgens automatisch het alarm te activeren.

Ouderen kunnen hierdoor bij een val snel hulp krijgen. Het alarmhorloge kan om de pols gedragen worden en de alarmknop om de hals, aan de broekriem, of met een speciaals hoesje om de pols. Het helpt ouderen om snel hulp te krijgen als ze vallen. De alarmering heeft ook een SOS knop die ten allen tijde kan worden ingedrukt om het alarm te activeren, als u zich bijvoorbeeld niet goed voelt. De SOS nummers worden gebeld in volgorde van programmering.

Hoe werkt een valdetectie?

Valdetectie is een extra functie die is ontwikkeld om automatisch het alarm te activeren als men valt. De alarmering gebruikt sensoren om de beweging van de drager te meten en te controleren. Als de sensoren van de alarmknop of alarmhorloge detecteert dat men gevallen is, dan stuurt de alarmering automatisch een alarm naar de contactpersonen die door Avium zijn geprogrammeerd. Het is een uitkomst voor senioren die niet meer zelf op de SOS knop kunnen drukken.

Werking van een Personenalarmering

Als men zich niet goed voelt of andere medische problemen heeft, dan kan men op een SOS/noodknop drukken om het alarm te activeren. Het apparaat stuurt dan een melding naar de contactpersonen die zijn geprogrammeerd, zoals mantelzorger of alarmcentrale. De eerste contactpersoon wordt gebeld, neeemt deze niet op wordt automatisch de tweede gebeld enz. Hierdoor kan er snel hulp geboden worden.

Waarom is een senioren personenalarmering met valdetectie belangrijk?

Een ouderen alarm met valdetectie is belangrijk omdat het kan helpen om veilig en langer zelfstandig te blijven. Als de drager valt of een ander probleem heeft, dan kan het op tijd inschakelen van hulp het herstel bevorderen om verdere complicaties te  voorkomen. Een alarmknop of alarmhorloge zorgt ook voor rust bij de familie, vrienden en naasten omdat er snel hulp kan worden geboden.

Conclusie

Een alarmknop of alarmhorloge met valdetectie kan in velen gevallen zorgen voor rust en vertrouwen in het zelfstandig zijn van senioren door de familie, vrienden en naasten. Door gebruik te maken van een valdetectie in combi met een Personenalarmering, kan er snel hulp geboden worden bij een alarmering. Het is belangrijk om het juiste alarm te adviseren bij de juiste persoon. Avium kan u hierbij helpen.

Voor meer informatie of een persoonlijk advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

Tel:+31653810871

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.