Uitleg werking Personenalarmering

Alarmhorloges- en alarmknoppen

Al onze personenalarmeringen zijn voorzien van een bel-en databundel en werken in heel Europa. In Nederland maakt Avium standaard gebruik van het netwerk van Lebara  dat gebruik maakt van het KPN netwerk. U kunt ook de keuze maken voor een goedkoop abonnement van een telefoonprovider naar uw keuze.  In het buitenland zal het simkaartje mogelijk een ander APN adres gebruiken voor data/internet. Deze instelling zal dan handmatig in het  alarmhorloge of alarmknop aangepast dienen te worden. Als u in het buitenland woont kunt u kiezen voor een telefoonprovider in uw land  die een prepaid simkaartje heeft met bel- en datategoed.

Door middel van het simkaartje kunnen de alarmhorloges en alarmknoppen als een mobiele telefoon met een eigen 06 nummer fungeren, waardoor men er mee kan bellen en gebeld worden. Enkel de telefoonnummers die in het telefoonboek van de personenalarmeringen staan kunnen contact opnemen. Onbekende nummers worden standaard geweigerd. Naar de Alarmknoppen en alarmhorloges kan enkel gebeld worden door de nummers die in het telefoonboek van de Personenalarmering staan vermeld.

Via de databundel van de simkaart worden de status- en positiegegevens van de p

Personenalarmering doorgegeven aan de server.

Nederlandstalige app (Beesure)

De  meeste personenalarmeringen werken met deze APP. Welke dat zijn kunt u zien per product bij 'Info en Functies'. Toezichthouders installeren de bijbehorende Nederlandstalige app op hun Smartphone die ze kunnen downloaden uit de Google Play Store of Apple Store. 

Via deze app, kunnen ze de positie- en statusinformatie van de Personenalarmering op elk moment inzien en indien nodig op afstand alle functies van zowel de alarmhorloges als alarmknoppen bedienen. Het  dataverbruik  hiervoor  is   ongeveer 150kb  per dag, wat ongeveer neerkomt op € 3 per maand, welke in mindering wordt gebracht op het bel- en datategoed van de simkaart. In 1 app kunt u meerdere personenalarmeringen tegelijkertijd volgen, mits deze dezelfde app gebruiken. 

Standaard stuurt de Personenalarmering eenmaal per 10 minuten de positiegegevens aan de app houders door. Hiermee wordt zowel accucapaciteit als datagebruik bespaard. Drukt u op de knop 'zoek locatie'  in de app dan zal de personenalarmering gedurende 2 minuten iedere 10 seconden de actuele positie doorsturen. Hierna zal de personenalarmering automatisch weer in de bespaarmodus gaan. Uiteraard is het ook mogelijk om de personenalarmering doorlopend in de GPS tracking stand te zetten zodat deze dan doorlopend iedere 10 seconden de positie blijft doorsturen. Dit zorgt er echter wel voor dat de accu van de personenalarmering sneller leeg is.

Disclamer app:

De gratis app Bee-sure wordt door externe partijen geleverd en onderhouden. Avium Personenalarmering  heeft op geen enkele wijze invloed op de werking van de app. Ook is Avium Personenalarmering op geen enkele manier verantwoordelijk voor het functioneren van de app, Avium Personenalarmering kan enkel informatie inwinnen over de app bij de makers voor u.

SOS functie  

Al onze personenalarmeringen zijn voorzien van tenminste 1 SOS knop waarmee u direct hulp in kunt  roepen. Onder de SOS knop kunt u telefoonnummers programmeren van 3 tot 10 personen die u in geval van nood kunt bellen (uw SOS contacten). Het aantal SOS contacten welke u kunt programmeren is afhankelijk van welke Personenalarmering u kiest.  De Personenalarmering zal, indien de SOS knop wordt geactiveerd, automatisch uw SOS contacten gaan bellen. Als er bij het eerste nummer niet opgenomen wordt zal automatisch nummer 2 gebeld worden en daarna nummer 3. Deze cyclus wordt 2x of meerdere keren (is bij een aantal personenalarmeringen instelbaar) herhaald. Wordt er wel opgenomen dan kan er op afstand met elkaar worden gesproken. Hierbij is het wel belangrijk dat de voicemail van de telefoon van het SOS telefoonnummer niet aanstaat, anders stopt de cyclus. Bij de producten met voicemail omzeiling, Assist, Valia ,Amigo, 4G-Buddy, Fellow en Salo, gaat de cyclus gewoon veder.

Tevens dient u er ook voor te zorgen dat uw telefoon aanstaat, mocht deze uit staan dan wordt ook hier het volgende noodnummer niet gebeld. Dit omdat er dan wordt gesproken dat het nummer niet bereikbaar is en de Personenalarmering dit ziet als een oproep die beantwoord wordt. 

Telefoonboek 

In het telefoonboek van de alarmhorloges en alarmknoppen kunnen een aantal telefoonnummers geprogrammeerd worden waar de Personenalarmering naar kunnen bellen maar die tevens ook contact op kunnen nemen met het Personenalarmering. U kunt met deze personen een tweeweg-gesprek voeren. Vreemden kunnen dus geen contact opnemen met het alarmhorloge en de alarmdrukknop. 

Positiebepaling GPS

Buitenshuis zal de Personenalarmering gebruik maken van GPS positionering (Global Positioning System). De nauwkeurigheid is daarbij 0-30 meter. GPS is een systeem dat over de hele wereld gebruikt kan worden om via een satelliet uw locatie te bepalen. Wanneer de Personenalarmering binnenshuis is dan schakelt deze over naar het sterkste signaal welke op dat moment voorhanden is. Dit kan zijn LBS, GPRS of Wifi.

LBS  UMTS (Location-Based Services) netwerk.

De Personenalarmering gaat dan de positie bepalen aan de hand van GSM UMTS zendmasten. Hierdoor zal de locatie bepaling minder nauwkeurig zijn. LBS positionering werkt beter in grotere steden omdat hier meer zendmasten zijn dan b.v. op het platte land. Om een exacte LBS positionering te bepalen heb je 3 zendmasten nodig.  

GPRS  (Global positioning by radio signal)

Deze vorm van positiebepaling kan tot 500 meter afwijken.  In de app kunt u altijd zien op welke manier de positie is bepaald; via GPS, LBS, WIFI of GPRS.

WIFI

Indien er Wifi aanwezig is op de Personenalarmering dan zal deze de positie bepalen op basis van Wifi hotspots in uw omgeving.  Wifi positiebepaling is op 20 meter nauwkeurig. Als de drager een internetmodem thuis heeft is deze in te stellen als HOTSPOT, Na de instelling kan de personen alarmering gebruik maken van de WIFI van het internetmodem waardoor de locatie nauwkeuriger kan worden weergeven. De Wifi op de Personenalarmering is niet geschikt om te internetten maar puur bedoeld om de positie van het horloge te bepalen.

Route geschiedenis 

Via GPRS wordt de informatie van de Personenalarmering naar u teruggezonden zodat u real-time kunt zien waar de persoon zich op dat moment bevind. U kunt vervolgens  via route-geschiedenis in de app de afgelegde route van de persoon van de afgelopen 90 dagen terugkijken. In de app kunt u altijd zien op welke manier de positie is bepaald. 

Geografische begrenzing/veilige zone

Dit is een veilige zone waarbinnen de persoon zich kan begeven. Als de veilige zone wordt verlaten dan krijgt de apphouder een melding daarvan en kan tot actie overgaan. De gebruiker heeft op deze manier zoveel mogelijk vrijheid en is toch overal vindbaar. 

Wekker/Alarm 

Sommige personenalarmeringen zijn voorzien van een wekker en de mogelijkheid om een alarm in te stellen per dag. U kunt het alarm instellen via de bijbehorende app. 

 Batterijspanning 

Om te zorgen dat de batterij van de alarmhorloges en alarmknoppen  zo lang mogelijk meegaat zal het display pas oplichten als u het horloge in werking stelt. In de stand-by-modus zal het persoonsalarmering een zwart vlak geven. 

Wij raden aan om  een juiste lader te gebruiken van  5V----1A.  (Geen IPhone lader)