SOS knop

Druk  3 seconden op de SOS knop, of  houdt u vinger 3 seconden op het display, tot het alarm horloge, de Assist, gaat trillen. Bij alarmering worden de 10 x SOS contacten die zijn geprogrammeerd na elkaar gebeld. Er bestaat tevens de mogelijkheid om bij alarmering de locatie per SMS  te verzenden naar de SOS contacten (instelling) Als een oproep wordt beantwoord stopt deze cyclus en  kan er met het alarmhorloge op afstand een tweeweg-gesprek gevoerd worden. Als alle tien de nummers niet opnemen zal het alarmhorloge de cyclus herhalen, net zolang tot de oproep wordt beantwoord. (dit is instelbaar).

                                   Instelbare rinkeltijd

Bij het alarmhorloge is de rinkel/beltijd aan te passen. Hierdoor kunt u, alvorens de voicemail op een (mobiele) telefoon in werking treedt, het alarmhorloge het volgende SOS/telefoonnummer  laten bellen.

                                   Instelbaar Valalarm

Bij een val kunnen de geprogrammeerde SOS contacten een alarmmelding en een SMS bericht met de betreffende locatie ontvangen, zonder dat de SOS knop wordt ingedrukt. Het alarmhorloge zal de hoogte, de val en de hoek  waarnemen. De hoogte moet boven de 1 meter zijn en de hoek verandering meer dan 45 graden wil het alarmhorloge het als een val detecteren.

Echter, kan het zeker voorkomen dat een val gedetecteerd zal worden als dit niet het geval. Avium Personenalarmering is hiervoor niet verantwoordelijk. Mocht een onterechte val worden gedetecteerd is deze te annuleren door op de SOS knop te drukken. Wordt een echte val niet gedetecteerd is er nog de mogelijkheid om de SOS knop te gebruiken zodat er alsnog hulp kan worden ingeschakeld. De gevoeligheid van het valalarm is instelbaar.

                                          Eenvoudig

Het alarmhorloge kan zo geprogrammeerd worden dat het geen functies bevat die u niet wilt gebruiken. Het alarmhorloge is dan heel makkelijk te bedienen, wat voor senioren een uitkomst kan zijn.  Er is wel de mogelijkheid om bepaalde functies te kiezen waaronder een stappenteller een hartslag en bloeddrukmeter. Uit de verkregen waardes van de hartslagen bloeddruk kunnen geen medische gegevens worden gehaald. Op het alarmhorloge kunnen genoemde functies door de leverancier worden ingesteld. Het alarmhorloge is dus naar  de wens van de drager in te stellen. 

                                         Laadstation

Het alarmhorloge heeft  een luxe laadstation.  Het alarm horloge klikt zichzelf vast door  het magnetisch veld. De  weergegeven prijs van het alarmhorloge, het is inclusief het oplaadstation.  Gebruik voor voor het oplaadstation een lader van 5V-1A. ( Geen iphone of Ipad lader).

                                        Locatiebepaling

Het alarmhorloge heeft ook de beschikking over een Wifi verbinding waardoor de locatie nauwkeuriger kan worden weergegeven. De ingestelde SOS contacten kunnen te allen tijde door middel van het sturen van een sms bericht de positie van het alarmhorloge opvragen. U krijgt antwoord met een sms waarin een Google link verwerkt zit met de huidige locatie.  Als u op de link klikt zal de locatie meteen zichtbaar worden in Google maps op uw telefoon. Afhankelijk van het commando kan het alarmhorloge ook antwoorden met een adres. 

                                                  WIFI

Het alarmhorloge heeft ook de beschikking over een Wifi verbinding waardoor de locatie in huis nauwkeuriger kan worden weergegeven.  Men dient dan de router in te stellen als gastmodem. Buitenshuis zal het alarmhorloge gebruik maken van de Wifi Hotspots.     

                                 Instellingen veranderen

Sms-berichten

Het kan voorkomen dat u, nadat Avium het alarmhorloge voor  u heeft geprogrammeerd toch een instelling wilt veranderen. De meest gekozen en eenvoudigste manier is via een SMS. U stuurt een sms-bericht met een commando naar het telefoonnummer van de simkaart in het alarmhorloge om de instellingen te veranderen. Nadat u een commando heeft verstuurd reageert het alarm horloge met de bevestiging dat alles goed is verlopen. Kijk voor de instructies voor het instellen van het alarmhorloge, de Assist, in de handleiding. Deze  wordt via de mail verstuurd of u kunt hem hier donloaden. gebruiksaanwijzing. Natuurlijk mag u ons ook altijd bellen om het voor u uit te voeren of te helpen.

Software

Een andere manier voor het veranderen van de instellingen van uw alarmhorloge is door middel van software op uw Windows PC. De software is helaas niet geschikt voor MacOS. Nadat u de software heeft geïnstalleerd, kunt u het alarmhorloge verbinden met uw computer door middel van een speciale USB kabel. (zie handleiding rechtsonder de pagina). Als u voor deze methode kiest kunnen wij u de software toesturen.

Opmerking: : Een virusscanner kan de software blokkeren. Dit kunt u handmatig aanpassen.

De software is voor de standaardinstellingen. Verander niet zomaar een instelling, of neem anders eerst contact met ons op.

APP

Er is ook een mogelijkheid om instellingen te veranderen in een Engelstalige APP. Er is een Nederlandstalige versie is in progressie. Als u voor de APP kiest zorgt Avium voor de registratie in het account. 

                                             Opladen 

Het  alarmhorloge heeft standaard een oplaadstation waarop het  alarmhorloge zichzelf vast klikt door het magnetisch veld. De weergegeven prijs van het alarmhorloge, is inclusief het oplaadstation. Gebruik voor voor het opladen een lader van 5V-1A (Geen Iphone of Ipad lader).

U kunt het gebruik van de Assist vergemakkelijken als u een extra Avium oplaadstation (zie foto rechts) plaatst in huis of op een andere locatie. Het Avium oplaadstation is een accessoire en is los te bestellen als u de Assist besteld, of te bestellen bij het kopje  accessoires.

                      

                                     24 uur Veiligheid

Het alarmhorloge is er voor iedereen die zich veilig wil voelen. Het is een veiligheids-maatje dat  u als horloge kunt dragen. U kunt de Het alarmhorloge opladen met het oplaadstation,  

                                             Voordeliger

Er is geen tussenkomst van een alarmcentrale nodig waardoor u ook geen abonnementskosten en aansluitkosten hoeft te betalen. Het alarmhorloge verbindt u rechtstreeks met uw SOS contacten. Er gaat dus ook geen kostbare tijd verloren

Functies Assist en handleiding

 • Alarmering: SOS knop indrukken , of houdt u vinger 3 seconden op het display, om een alarm te activeren, dit is een optie die u kunt aangeven, tijdens het persoonlijk gesprek.
 • 10 x SOS/telefoonnummers te programmeren.
 • IPX8 Waterproof (douchen, baden, zwemmen)
 • Rinkeltijd in te stellen (Voicemail omzeiling)
 • Display en uitgesproken functies in het Nederlands.
 • Amoled Round Display
 • Telefoonboek
 • Hartslagmeter (Display optie)
 • Stappenteller (Display optie)
 • Tweeweg-gesprek bij alarm
 • Instelbaar Valalarm
 • Locatiebepaling
 • Real-time tracking
 • Veilige zone
 • GPS + LBS + GPRS +WIFI
 • Afmetingen: 40 mm (rond scherm)
 • Gewicht: 65 gram
 • Magnetisch oplaadstation
 • Accu: 580Mah    
 • Inclusief prepaid simkaart/oplaadunit en programmering
 • Garantie 12 maanden

Incl. Oplaadstation    € 274,95